Saturday 23 March 2013

Καθρέφτη καθρεφτάκι


Οι Γερμανοί μπορεί να έχουν τακτ ανθρώπου των σπηλαίων αλλά συνήθως αυτά που λένε είναι αλήθειες. 

Η Ελλάδα το 2009 έτρεχε με πρωτογενές έλλειμμα κοντά στα 30δίς. Η πραγματικότητα ήταν ότι η οικονομία μας έπρεπε να ξεφουσκώσει κατά 30 δις. Αυτό δεν αλλάζει ότι και να λέμε. Αντί να το χωνέψουμε αυτό και να ψάξουμε να βρούμε τρόπους να μαζέψουμε την κατάσταση, στρουθοκαμηλίσαμε, λαϊκίσαμε και ρίξαμε την ευθύνη στα "μνημόνια που σκοτώνουν τους λαούς", λες και η κατανάλωση του 2009 ήταν δικαίωμα εξ ουρανού.

Το ίδιοι και οι Κύπριοι αδελφοί μας που επί της ουσίας φάγανε τα χρήματα των καταθετών τους και αντί να προσπαθήσουν να ελαχιστοποιήσουν την ζημιά όλων, προσπαθούν να κρατήσουν τα κεκτημένα τους ρισκάροντας τα πάντα. 

Και στις 2 περιπτώσεις, το βαθύ κράτος κάθε χώρας εμποδίζει κάθε αλλαγή και προτάσσει τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό για να μην χάσει τα προνόμιά του. Βάζει μπροστάρη τον απλό λαό που όντως σκέφτεται με την καρδιά για να το υπερασπίσει. Στην Ελλάδα, το βαθύ κράτος δεν είναι άλλο παρά το υπερτροφικό δημόσιο (κρατικοδίαιτοι, συνδικαλιστές) ενώ στην Κύπρο ο χρηματοοικονομικός τομέας (λογιστές, τραπεζίτες, δικηγόροι).

Ποιός φταίει εν τέλη; Οι "Ούννοι" φταίνε που αφήσαμε, και οι 2 χώρες, τα πράματα να φτάσουν στο αμήν ;; Ο μέν Τζώρτζ Τζέφρυ πήγε στην Ευρώπη μπατίρης και με 0 εναλλακτικές και αναγκάστηκε να δεχτεί σαν καλός μαθητάκος ότι του βάλανε στο τραπέζι. Οι δε αδελφοί μας ψάχνουν ΤΩΡΑ το Πλαν Β και προσπαθούν να κάνουν σε 2 μέρες ότι δεν κάναν σε 6 μήνες !!!! 

Συμφωνώ ότι οι "Ούννοι" βρήκαν την ευκαιρία και πάνω στην αδυναμία μας θέλουν να υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Ποιος είναι όμως πιο πρόστυχος....ο Σοιμπλε που μας βάζει τον καθρέπτη μπροστά στην μούρη μας και μας λέει τα στραβά μας ή η δικιά μας άρχουσα τάξη που με τις πράξεις και παραλείψεις της μας έφτασε αδύναμους και ανυπεράσπιστους μπροστά στις ορέξεις των βαρβάρων;; Ποιος φταίει που τα νοσοκομεία μας δεν έχουν φάρμακα - ο ξένος που σε χρηματοδοτεί ελεγχόμενα ή εσύ κράτος που ακόμα πληρώνεις τους επίορκους;; 

Τα μεγάλα ΟΧΙ θέλουν σωστή προετοιμασία και δεν λέγονται στα κουτουρού με βάση το θυμικό μας. Ναι οι αρχαίοι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στους Πέρσες αλλά ήξεραν ότι έχουν έναν στρατό καλά εκπαιδευμένο και τεχνολογικά ανώτερο. Το μπράβο δεν το κερδίζεις στα στενά της Σαλαμίνας και στις Πλαταιές αλλά στην ικανότητα να προβλέψεις και να εκπαιδευτείς κατάλληλα. 

Οι σημερινοί μας αρχηγοί αποδείχτηκαν δυστυχώς κατώτεροι των περιστάσεων. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά και η ζημιά να είναι μόνο οικονομική.

No comments:

Post a Comment